Parels

Parel

Parel

In tegenstelling tot veel mensen vind ik Facebook een prachtig fenomeen. Elke dag schuiven er inspirerende teksten en foto’s voorbij, je blijft op de hoogte van wat je familie en vrienden bezighoudt en ontdekt soms nieuwe kanten van jezelf. En soms komen er parels van kansen voorbij die je met beide handen moet grijpen.

Zoals de foto-met-verhaaltje uitdaging. Zeven dagen een foto met een verhaal op Facebook plaatsen. Verhaaltjes en foto’s over de ‘gewone’ dagelijkse dingen. Of de kleine bijzondere dingen die je tegenkomt op een dag. Zo zag ik vanmorgen een vader op de fiets die zijn dochter, ook op de fiets, voorttrok met een touw. Op sleeptouw zo gezegd. Na het werpen van een tweede blik zag ik de krukken onder de snelbinders van papa zitten. Ze kon dus –tijdelijk- niet zelf fietsen. Samen hadden ze een oplossing gevonden om haar toch op de fiets naar school te brengen. Zoiets zie je niet elke dag, maar het levert in mijn hoofd een mooi verhaal op.

Voor mij is deze uitdaging voor elke dag een verhaaltje een parel. Want het dwingt me om na te denken én te schrijven over kleine voorvallen in het dagelijkse bestaan. Het is het duwtje in de rug dat ik nodig heb om de verhalen op te schrijven die in mijn hoofd zitten. Ze moeten eruit en dit is weer een stap in de goede richting.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Parels

  1. Rachel Heijne says:

    Super Anneke! Fijn dat ‘m zo opvat, zo was íe bedoelt! Een duwtje in de rug om die mooie verhaaltjes op te schrijven!

  2. Rachel Heijne says:

    Aagh: bedoelt? bedoeld!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s