Chaos

Er staan 2 pannen op het vuur, in de oven staat het eten voor de kinderen. Buiten regent het. Heel hard. Harder dan hard. De tuin wordt langzaam een zwembad en dat kan nooit goed zijn. Ik trek de kast in de bijkeuken open, die al wel vaker te lijden heeft gehad van vocht, terwijl de jongste heel hard begint te roepen dat ze een ander filmpje wil kijken. Als ik de spullen onder uit de kast haal, ziet het er goed uit…

Drinken inschenken, bestek klaarleggen, eten opscheppen. De kinderen kunnen vast aan tafel. Voor de televisie, uitzonderlijk op een doordeweekse avond. De regen gaat zo hard dat er een waterval voor ons raam verschijnt. Met angst en beven loop ik naar de bijkeuken. En daar ligt het eerste plasje water. Ik gooi er een doek op en ga verder met het eten. Een kwartier duurt het zeker, die regen. En als het even wat minder regent, sta ik als een gek het water uit het tuinzwembad te vegen. Maar er is geen houden aan en in no time ligt het onderin de kasten vol met doeken.

En nou staat de tafel dus vol met de spullen uit de kast. Bier waarvan ik niet wist dat we het nog hadden, vazen, frisdrank, kaarsen. Ach, het ruimt lekker op zo. Maar de kast is nog niet droog en ik heb nog meer te doen. Nieuwe was, boodschappen, dat soort zaken.

Maar mijn hoofd blijft echter vastzitten in het inschrijfformulier van de Basta! Toneelvereniging. De afgelopen drie woensdagen hebben we kennis kunnen maken met 6 regisseurs en hun plannen voor het komende seizoen. En aanstaande vrijdag moeten we onze top 3 doorgeven. Dus in mijn hoofd wordt er om de zoveel tijd een lijstje aangemaakt, andere volgorde, toch misschien wel die regisseur? Wikken en wegen. Afstrepen, of toch niet. Voors en tegens. Aaargghh.

Ik heb nog anderhalve dag…

waterval

Waterval

 

Doeken

Doeken

inschrijfformulier

Inschrijfformulier

Volle tafel

Volle tafel

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s