Filmgevoel

Het beeld van mijn broer en zijn beste vriend die stopten om te roken onder de brug tussen Goirle en Tilburg na een avond stappen. Omdat ze er zo’n filmisch ‘Bronx’ gevoel van kregen. Het oranje licht, verlaten stadsbeeld met slechts die twee rokende jongemannen, wellicht met hun slungelige lange lijven tegen hun fiets leunend. Mijn broer vertelde dit , toen we met z’n tweeën terug naar ons ouderlijk huis fietsten na een avondje op pad. Zo’n mooi beeld, ik zie het helemaal voor me. Als een foto of een ‘still’ uit een film.

Zo’n filmisch moment had ik in Amerika, Texas. Mijn beste vriendin en ik reisden twee weken door Texas. Gehuurde auto en een aantal vastgelegde plekken om heen te gaan. In Corpus Christi, een stadje nabij de kust, aten we in Joe’s Crab Shack. We raakten aan de praat met de ober die ons bediende, een aardige jongeman. Hij nodigde ons uit ‘to hang out’ met wat vrienden. Dat leek ons wel wat en zo zaten we een paar uur later bij hem thuis op de bank. En buiten op de veranda om stiekem sigaretjes te roken. En daar had ik zo’n ‘filmmoment’. Vanaf de veranda keek je uit op de remise van schoolbussen. Een hele parkeerplaats vol met grote gele Amerikaanse schoolbussen. In het licht van wat lantaarnpalen leken ze klaar te staan voor de volgende scene uit een Highschool thriller.
Amerika had niet één filmmoment tijdens die reis, de hele reis voelde als een film. Heel Amerika leek een bevestiging te zijn van mijn beelden die ik alleen kende van films. De diners, de enorme vrachtwagens, de mensen. Tegelijkertijd was Amerika verrassend, niks zoals de films die we allemaal kennen. Hoe dan ook, genoeg voer voor nieuwe verhalen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Filmgevoel

  1. Werner says:

    Tis dat tegenwoordig de parkeergarage van de Heuvelpoort is afgesloten en het ‘nieuwe’ Willem II stadion echt te hoog is om in te klimmen…anders had drie bro van je daar ook nog wel even stilgestaan bij wat paffende anekdotes…uit vervlogen tijden dat zijn slungelige lijf nog een wasbord had trouwens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s